Home » Lifestyle » Uiterlijk&Verzorging » Waar moet ik op letten bij Anti Aging crèmes

Waar moet ik op letten bij Anti Aging crèmes

Heb jij last van fijne lijntjes, fronsrimpels of kraaienpootjes? Dan vind je het misschien tijd voor een anti-rimpelcrème.

Anti Aging crèmes (of antirimpelcrèmes) zijn er in vele soorten en maten, die sterk worden gecommercialiseerd door advertenties en in reclame op televisie. Antirimpelcrèmes variëren sterk tussen verschillende organisaties en bedrijven. Sommige crèmes bevatten weinig ingrediënten, terwijl andere crèmes juist veel ingrediënten bevatten.

Sommige anti-agingcrèmes komen met de bewering dat hun effect direct zichtbaar is kort na het aanbrengen van de crème. Dit wordt meestal bereikt door de aanwezigheid van huidirriterende stoffen. Deze leiden ertoe dat de huid samentrekt en kraaienpootjes tijdelijke doet verdwijnen. Helaas, verschijnen de fijne kraaienpootjes snel weer. Daarom, om de effectiviteit van een anti-agingoplossing beter te kunnen meten, moeten veranderingen in de huid worden getest gedurende een periode van enkele weken.

Anti-rimpel crème's die de basisstructuur van de huid verbeteren zijn gericht op het verminderen van de effecten van vrije radicalen (anti-oxidanten), het verminderen van afbraak van collageen en het helpen van de algehele hydratatie, vaatstelsel en huidskleur van de huid. De effectiviteit van verouderende huidverzorgingsproducten wordt niet alleen bepaald door de variabelen, maar ook door de concentratie. Houd er rekening mee dat, hoewel een hoge concentratie van bepaalde ingrediënten (peptiden en -eiwitten), je waarschijnlijk na verloop van tijd huidgevoeligheid kan induceren. Zoek daarom anti-verouderingscrèmes met meerdere ingrediënten en een lagere concentratie dan normaal om problemen met de huidgevoeligheid te beperken.

Er zijn veel populaire ingrediënten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een anti-rimpelcrème. Een populair anti-rimpel ingrediënt is retinol (of voedingswaarde A). Hoewel retinol over het algemeen wordt beschouwd als een krachtig wapen ter bescherming tegen rimpels, heeft retinol bij sommige mensen ook bewezen gevoeligheid te veroorzaken, wat leidt tot huidbijwerkingen.

Extra populair anti-rimpelmateriaal is ceramide dat huidirritaties vermindert en de barrièrefunctie van de huid verbetert. Zonnebloemzaad bevat zowel antioxidanten als bepaalde glycoproteïnen die het cross-linking onderscheidende collageen remt, wat leidt tot een veel flexibelere huid. Collageen is absoluut een favoriet ingrediënt dat de jeugdige uitstraling van een huid kan versterken.

Conserveringsmiddelen zijn ook belangrijke ingrediënten om op te letten. Veel producten bevatten parabenen, meestal kunnen dit meerdere parabenen (methylparabenen, butylparabenen, propylparabenen) zijn. Parabenen kunnen gevaarlijk zijn. Sommige mensen ontwikkelen een allergie voor parabenen en krijgen last van eczeem: roodheid, bultjes, zwelling, schilfering en jeuk. Dit komt meestal voor in het gezicht of hals, op de armen, oksels en handen. In het bijzonder wanneer ze elke dag eraan worden blootgesteld.

Anti rimpel crèmes zijn meestal duurder dan andere dermatologische producten om verschillende redenen, waaronder de zeldzaamheid van de ingrediënten of wanneer een individueel ingrediënt is geoctrooieerd.

Tot slot zijn er aanvullende manieren om de effecten van veroudering op de huid te verminderen, door minder te roken, een uitgebalanceerd dieet te volgen, meer te bewegen en een parasol of zonnescherm aan te schaffen wanneer je buiten vertoeft. Houd er rekening mee dat personen met een gevoelige huid vaak ook gevoelig zijn voor chemische zonnefilters. In dat geval is het beter om een ​​fysische crème te kiezen zonder (chemisch)filter en een minerale zonnebrandcrème te gebruiken (die ofwel titaandioxide en/of zinkoxide bevat).


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


«