Home » Gezondheid » Luchtwegaandoeningen » 5 voedingsmiddelen die ontstekingen en hooikoorts verminderen

5 voedingsmiddelen die ontstekingen en hooikoorts verminderen

Weg met allergieën en hooikoorts!

Nog even geduld en dan kondigt de lente zich weer aan. Blauwe luchten, bloeiende bloemen en bomen, fluitende vogels en felgroen gras. Maar er zijn ook andere dingen die samengaan met de verandering in seizoenen: loopneuzen, jeukende ogen, veel niezen, muffe hoofden en verstopte sinussen die je ellendig laten voelen.

Met al het bloeien wat gaande is,  schieten onze immuunsystemen door al die pollen in overdrive. Voor velen van ons betekent dit, het innemen van antihistaminica, oogdruppels en dergelijke totdat we weer vrij kunnen ademen.

Maar open het medicijnkastje nog niet. Het geregeld eten van bepaalde groenten en kruiden kan de hooikoorts enigszins verlichten.

In feite zijn veel groenten, fruit en kruiden natuurlijke allergiebestrijders. Dankzij de krachtige antioxidanten, vitamines, mineralen en ontstekingsremmende eigenschappen die in deze voedingsmiddelen worden aangetroffen, helpen ze je immuunsysteem te ondersteunen en de impact van allergieën te verminderen. In feite is voedsel al vele, vele jaren en in traditionele culturen als medicijn gebruikt voordat synthetische drugs beschikbaar waren. En wanneer je voedsel als medicijn gebruikt, kun je jouw lichaam helpen weer gezond te worden.

Hier zijn vijf voedingsmiddelen om te helpen je hooikoorts te verminderen:

1. Broccoli

Broccoli lijkt misschien op de bomen die mogelijk de oorzaak zijn van jouw hooikoorts, maar deze groene groenten bevatten ook krachtige anti-allergischeeigenschappen. Onderzoekers van UCLA vonden zelfs dat een verbinding in broccoli de aanwezigheid van het enzym glutathion-S-transferase verhoogde, een essentiële antioxidant die helpt het lichaam te ontgiften en ontstekingen kan verminderen. In een afzonderlijke studie ontdekten andere wetenschappers van UCLA dat de samenstelling van broccoli ook de allergie- en astma-opwekkende impact van dieseluitlaat kan afzwakken.

2. Kurkuma

De felgekleurde specerij, die veel voorkomt in de Zuid-Aziatische keuken, wordt al eeuwen in Ayurvedische gebruiken gebruikt. Dat komt omdat het actieve ingrediënt, curcumine, een krachtige ontstekingsremmer en antioxidant is. Plus, het heeft ook antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, volgens onderzoekers van de Universiteit van Texas. Bovendien vonden wetenschappers in India dat curcumine allergische luchtwegontsteking bij muizen kon remmen.

3. Boerenkool

Deze groene groente staat de afgelopen jaren in de schijnwerpers en dat is niet zonder reden. Boerenkool is een goede bron van magnesium, een essentieel mineraal dat invloed heeft op de manier waarop honderden verschillende enzymen in je lichaam werken en kan beschermen tegen ontstekingen. Onderzoekers van de Universiteit van Nottingham in het Verenigd Koninkrijk hebben vastgesteld dat hogere magnesiumgehaltes in het dieet samenhangen met een betere longfunctie en een kleiner risico op piepende ademhaling en reactiviteit van de luchtwegen.

Boerenkool is ook een goede bron van vitamine K, waarvan is aangetoond dat het de ontsteking in het lichaam vermindert.

4. Groene thee

Groene thee wordt al jarenlang geprezen om zijn gezondheids- en immuunversterkende voordelen. Dat komt omdat thee rijk is aan catechines, een natuurlijke verbinding in de flavonoïde familie.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Davis, toonden aan dat het actieve ingrediënt in groene thee de functie van regulerende T-cellen verbetert, die helpen om de ontstekingsreactie van je lichaam onder controle te houden. Andere studies hebben aangetoond dat groene thee de bloedspiegels van het IgE-antilichaam verlaagt, een stof die een belangrijke rol speelt in de allergische en ontstekingsreactie van het lichaam.

5. Aardbeien

Aardbeien zijn een rijke bron van fisetin, een ontstekingsremmende en antioxidante flavonoïde die ervoor zorgt dat je immuunsysteem goed blijft functioneren. Wetenschappers in Korea ontdekten dat fisetine de afgifte van histamine en de expressie van ontstekingsbevorderende markers in het lichaam remde.

Voedsel speelt een belangrijke rol bij het helpen van ons lichaam om de natuurlijke afweer te ondersteunen. En, zoals deze voorbeelden benadrukken, deze krachtige allergiejagers zijn geen exotische voedingsmiddelen — het zijn dagelijkse items die je kunt vinden bij je plaatselijke groenteboer of supermarkt en die je gemakkelijk kunt opnemen in je dagelijkse maaltijden.

 

Voor mensen die geen baat hebben bij al deze tips maar toch ook niet gelijk medicijnen willen gebruiken, adviseer ik om de: Medisana Medinose Pro - Anti-allergie Apparaat eens uit te proberen. Je krijgt 30 dagen bedenktijd en je mag het gratis retourneren

Medinose Pro is het enige anti-allergie apparaat tegen hooikoorts en huisdierallergie zonder bijwerkingen of medicijngebruik. Reken voorgoed af met wekenlange irritatie aan de bovenste luchtwegen door slechts drie keer per dag enkele minuten lichttherapie te ondergaan!

Voor meer informatie klik op de onderstaande link en je wordt doorgestuurd naar het product.

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:00 uur, dan heb je de bestelling de volgende dag in huisヅ. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen