Home » Gezond Eten » Superfoods » De voordelen van Maca

De voordelen van Maca

Gezonder sperma: ...Verhoogde vruchtbaarheid: ...Gezondheid van je botten: ...Een natuurlijk anti-depressivum: ...Een natuurlijk evenwicht: ...Meer energie en een groter uithoudingsvermogen: ...Een sterker immuunsysteem:

Maca is een adaptogeen kruid dat bekend staat om zijn vermogen om het hormoonhuishouding te ondersteunen, natuurlijke energie te leveren, atletische prestaties te verbeteren en het libido te stimulerenAdaptogene kruiden zijn natuurlijke bestandsdelen die in het lichaam werken om zich aan te passen aan plotse veranderingen met name stress.

Meer voordelen van Maca ... 

Maca wordt geproduceerd uit de wortel van de Lepidium meyenii-plant, een plant afkomstig uit Zuid-Amerika. Verhalen van oude Inca-krijgers die maca-wortel aten voordat ze de strijd begonnen zijn gemakkelijk geloofwaardig, omdat het nu bewezen is dat deze krachtige wortel uithoudingsvermogen, prestaties en kracht verbetert. Maca-wortel bevat een hoog gehalte aan adaptogene verbindingen, die de hormoonhuishouding, het metabolisme, het libido en meer verbeteren bij zowel mannen als vrouwen. Deze wortels worden gedroogd en geplet tot een fijn poeder dat kan worden toegevoegd aan een willekeurig aantal voedingsmiddelen en vloeistoffen voor een gezonde boost van het algehele welzijn.

Waar komt Maca Poeder vandaan?

Deze krachtige wortel is afkomstig van Zuid-Amerikaanse stammen zoals de Inca's, die de rauwe knol consumeerden voor seksuele potentie, kracht en succes in de strijd. Volgens archeologisch bewijsmateriaal begonnen de Inca-stammen in de Peruaanse Andes ongeveer 5000 jaar geleden in eigen land maca-wortel te kweken en te cultiveren. 

Zoals met veel natuurlijke supplementen, is maca op grote hoogte gekweekt in zijn natuurlijke habitat het meest krachtig. Maca is een gewas dat groeit op de hoogste plek op aarde, geproduceerd op een hoogte van 14.000 voet boven de zeespiegel door de Quechua-mensen in de Andes.

Na verloop van tijd kreeg maca de bijnaam "Peruaanse Ginseng" vanwege de verbeterde cognitieve en fysieke functie na inname, hoewel het geen lid is van de ginseng-familie. Lepidium meyenii maakt deel uit van de kruisbloemenfamilie, nauw verwant aan kool, rapen en broccoli. Omdat het van nature op grote hoogten wordt gekweekt, is maca een fantastisch superfood voor degenen die in koude klimaten leven, op grote hoogte of met een fysieke levensstijl. 

Voordelen en inhoud van Maca

Maca is een adaptogeen kruid en helpt het lichaam zich aan te passen aan stress, intern en extern, fysiek of emotioneel. Adaptogenen helpen om hormonen in balans te brengen, stemmingen te stabiliseren, de immuunfunctie te verbeteren, energie te verhogen en veel orgaansystemen in het lichaam in het algemeen te versterken.

Bovendien bevat maca een hoger lipidengehalte dan andere wortelgewassen, waardoor het lichaam een ​​gezonde dosis linoleenzuur, oliezuur en palmitinezuur krijgt — de primaire omega-vetzuren die nodig zijn om ontstekingen te bestrijden en een gezond brein en hart te ondersteunen. Maca is ook rijk aan veel sporenmineralen die ontbreken in het moderne dieet:

  • Calcium en magnesium voor een robuuste botgezondheid en minder spier- en gewrichtspijn
  • Kalium om een ​​gezonde bloeddruk te behouden
  • Fosfor om te helpen bij het repareren van weefsels en cellen
  • Selenium dat vrije radicalen bestrijdt, bevordert de celregeneratie en ondersteunt de schildklier
  • Zink, essentieel voor de gezondheid van de huid en immuniteit
  • Koper om te helpen bij leeftijdsgerelateerde problemen 
  • Natrium, ijzer, bismut, tin, siliconen, mangaan, vitamine B1 en B2 en meer

Maca voor vruchtbaarheid, viriliteit, Libido en vitaliteit

Alle sporenelementen en voedingsstoffen in maca laten het toe om veel lichaamsfuncties en orgaansystemen te ondersteunen. Een van de belangrijkste toepassingen van maca lijkt echter seksuele, reproductieve gezondheid en balans te zijn.

Mannen in oude Inca-gemeenschappen gebruikten maca-wortel vaak als methode om de viriliteit te verbeteren, en maca heeft zelfs aangetoond dat het de mobiliteit van het sperma verbetert. Het helpt niet alleen onze voortplantingssysteem, maar het kan ook het libido verhogen bij zowel mannen als vrouwen, en fungeert als een krachtig afrodisiacum (Lustopwekkend natuurlijk middel). Maca bevordert zelfs een gezonde menstruatie en menopauze.

Maca voor veroudering

Zoals eerder vermeld, kunnen veel van de sporenelementen in maca helpen bij het ouder worden. maca-poeder is een krachtige bron van antioxidanten, die het immuunsysteem stimuleert en de algemene gezondheid bevordert voor een lang leven. De vetzuren in maca-poeder kunnen helpen tegen spier- en gewrichtspijn, terwijl andere sporenmineralen de celgeneratie op moleculair niveau verhogen.

Vrouwen met menopauzale klachten kunnen verlichting vinden voor nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, opvliegers en laag oestrogeen door maca-poeder te mengen in hun favoriete smoothies. Mannen kunnen verbeterde testosteronproductie, viriliteit en prostaatgezondheid ervaren.

Beide geslachten zullen profiteren van een verhoogde weerstand tegen ziekte en een verbeterde cognitieve en fysieke functie, evenals een toegenomen gemoedstoestand en verminderde angst of depressie.

Aanbevolen:

Maca heeft een aangename, zoete smaak, vergelijkbaar met die van butterscotch. Het kan ingekapseld zijn, maar om de smaak te waarderen, kun je ervoor kiezen om het toe te voegen aan water, sap, smoothies, salades, yoghurt of kwark. 

Hoewel geen enkel onderzoek een risico op overdosis heeft aangetoond, omdat maca-poeder zo krachtig is, wordt aangeraden om met kleine hoeveelheden te beginnen en op te bouwen terwijl je lichaam zich aanpast aan de potentie. Een tot twee theelepels per dag wordt aanbevolen, ongeacht de gebruikte methode.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


«