Home » Gezond Eten » Recepten » 6 tips en trucs voor je eerste smoothie-mixen

6 tips en trucs voor je eerste smoothie-mixen

Probeer deze tips en trucs voor betere smoothies

Soms zijn de beste recepten, de recepten die je zelf creëert. En een blender is ​​de perfecte tool om te experimenteren met nieuwe smaaksensaties. Af en toe gaan culinaire avonturen mis, en je eindigt met een smoothie die te dik, te dun of gewoon niet lekker is.

Er is geen reden om een ​​smoothie weg te gooien als deze niet uitpakt zoals jij misschien gehoopt had. Draai je smoothie-experimenten om met een snelle oplossing, en zorg dat je er een notitie van maakt in je receptenboek.

Hoe maak je een smoothie dunner:

 • Voeg kleine hoeveelheden water, melk of sap toe. Zet je machine in de hoogste stand en verwerk het gedurende 10-20 seconden.
 • Tip: voeg de ingrediënten in de volgende volgorde toe: eerst vloeistof, daarna zacht fruit of groenten en als laatste ijs bovenop.

Hoe maak je een smoothie dikker:

 • Gebruik bevroren fruit (vooral bananen) of voeg er ijs of bevroren yoghurt aan toe. Zet je machine in de hoogste stand en verwerk het gedurende 10-20 seconden.
 • Tip: voeg een verscheidenheid aan fruit / groenten toe in een assortiment van texturen.

Hoe maak je een smoothie minder bitter:

 • Ananas en sinaasappels voegen allebei veel fruitige zoetheid toe. Banaan lijkt niet alleen zoet, maar neutraliseert ook bittere smaken. Aardbeien zijn ook een goede keuzes voor groene smoothies. Probeer ook een beetje vanilleboon of vanille-extract, agave, cacao of ongezoet cacaopoeder hier aan toe te voegen. Gearomatiseerde eiwitpoeders maskeren ook de smaak van bittere groenten. Na het toevoegen van deze ingrediënten, zet je je machine in de hoogste stand en verwerk je het gedurende 10-20 seconden.
 • Tip: babygroenten zijn over het algemeen milder dan volwassen groenten. Smaak verandert en past zich aan, aan nieuwe eetgewoonten. Probeer op te werken tot bittere groente door kleine hoeveelheden te combineren met de spinazie in je smoothie. Pas vervolgens geleidelijk de verhouding aan terwijl je smaakpapillen zich aanpassen. Krijtachtige smaak: voeg meer fruit en / of andere ingrediënten toe aan het recept. Zet je machine in de hoogste stand en verwerk het gedurende 10-20 seconden. 

Hoe maak je een smoothie minder zoet:

 • Voeg een vleugje citroensap of bevroren limonadeconcentraat toe. Zet je machine in de hoogste stand en verwerk het gedurende 10-20 seconden.
 • Tip: fruit voegt zijn eigen natuurlijke zoetheid toe, dus gebruik een balans van zoet en citrusfruit en verminder of elimineer andere zoetstoffen zoals honing of agave.

Een smoothie zoeter maken:

 • Voeg honing, agave, ahornsiroop, stevia, dadels, druiven of een beetje suiker toe. Het gebruik van watermeloen in plaats van water zal een smoothie zoeter maken. Zet je machine in de hoogste stand en verwerk het gedurende 10-20 seconden.
 • Tip: een beetje zoetstof kan al snel teveel zijn, dus voeg kleine hoeveelheden tegelijk toe.

Hoe maak je een smoothie romiger:

 • Avocado is ideaal voor het toevoegen van romigheid aan smoothies. De milde smaak camoufleert zijn voedingswaarde. Nadat je de schil en de pit hebt verwijderd, kun je een hele avocado aan je smoothie toevoegen, of wat bewaren voor de volgende dag. Voeg als alternatief ijs, bevroren yoghurt of vanille-yoghurt toe voor meer romigheid. Zet je machine in de hoogste stand en verwerk het gedurende 10-20 seconden.
 • Tip: Smoothies hebben een goede mix van vloeibare en vaste ingrediënten nodig om precies de juiste textuur te verkrijgen.

Aanbevolen producten om groene smoothies mee te maken


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen


«   »