Home » Gezond Bezig » Therapieen-en-Behandelingen » Stoppen met roken door het inhaleren van etherische oliën

Stoppen met roken door het inhaleren van etherische oliën

Hoe aromatherapie de nicotineverslaving remt

Nicotineverslaving is erg complex. Sommige mensen steken één keer een sigaret aan en kunnen niet meer zonder, terwijl anderen alleen in gezelschap roken.

Pogingen om een ​​nicotineverslaving te overwinnen kan een zeer moeilijke taak zijn. Vele mensen bereiken het zover om voor dagen, weken, maanden of zelfs jaren geen sigaret meer aan te raken, maar vallen uiteindelijk terug in hetzelfde patroon. Vaak is het grootste probleem dat ze geen effectieve manier vinden om met het verlangen naar een sigaret om te gaan.

Aromatherapie heeft de potentie om de sensaties na het roken van een sigaret na te bootsen, zonder de negatieve gevolgen voor de gezondheid. De beleving van deze sensaties, evenals de gezondheidsvoordelen van de olie, kan een grote hulp zijn in de strijd om te stoppen met roken.

Hieronder worden enkele etherische oliën weergegeven waarvan is aangetoond dat ze  stoppen met roken kunnen vergemakkelijken en hoe ze kunnen worden gebruikt om deze levensstijlverandering te behouden.

Zwarte peperolie

De meest gebruikte olie voor het overwinnen van nicotineverslaving is etherische olie van zwarte peper, die algemeen wordt beschouwd als de meest effectieve essentiële olie als het gaat om stoppen met roken.

De meesten van ons zijn al bekend met zwarte peper. Het werd duizenden jaren lang in India en delen van Azië gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen en tegenwoordig gebruiken mensen het overal als een culinair kruid. Zwarte peper is eigenlijk de meest verhandelde specerij ter wereld. 

Ondanks dat ze zo populair zijn als specerijen, zijn veel mensen verrast om te horen dat zwarte peper ook beschikbaar is als een essentiële olie die een aantal gezondheidsvoordelen biedt. Er zijn veel redenen waarom deze olie zo effectief is.

De effecten van essentiële oliën van zwarte peper zijn bij verschillende gelegenheden bestudeerd. Die studies concentreerden zich vaak op het vermogen om onbedwingbare trek te beteugelen.  Een studie, uitgevoerd in 1994, betrof het bestuderen van 48 rokers gedurende een periode van drie uur. De deelnemers waren verdeeld in drie groepen: één gebruikte een inhalator met zwarte peperolie, één gebruikte een inhalator met menthol en de derde groep gebruikte een lege inhalator. De deelnemers mochten overal in de studeerkamer de inhalators gebruiken wanneer hun verlangen aanwezig was, maar roken was niet toegestaan.

De groep die de essentiële olie van zwarte peper gebruikte, merkte de grootste vermindering van het verlangen op. Ze ervoeren ook de grootste vermindering van de symptomen geassocieerd met nicotine ontwenning, zoals angst. Ten slotte rapporteerde de groep die etherische olie van zwarte peper gebruikte de grootste mate van sensaties in de borst, waarvan werd aangenomen dat deze een belangrijke rol speelt bij het verminderen en verlangen van een sigaret. 

De combinatie van zwarte peper, die essentieel is voor het sensatie gevoel in de borst en het gevoel van roken zonder de gevolgen nabootst, evenals de antiangst en gezondheidsvoordelen, maakt het een geweldige remedie tegen nicotine verslaving, waardoor de reis om te stoppen met roken een beetje gemakkelijker wordt.

Angelica etherische olie

Angelica etherische olie heeft vele namen. Er wordt naar verwezen als de 'olie van engelen', de aartsengelwortel en de wortel van de Heilige Geest. De meeste van deze namen komen van de krachtige helende eigenschappen van de olie en het is al honderden jaren wijd verspreid om wonden, hoofdpijnen, verkoudheid en gewrichtspijn te behandelen. In de oudheid leek de olie zo krachtig dat velen dachten dat het een goddelijke bron moest zijn.

In de eerste plaats heeft de olie krachtige effecten op het ademhalingssysteem bij inademing. Het wordt vaak gebruikt om de symptomen van infecties van de sinussen, longontsteking, griep, bronchitis en astma te verlichten.

Het is ook aangetoond dat deze olie mensen helpt te stoppen met roken en kan worden gecombineerd met de essentiële olie van zwarte peper voor een krachtiger effect.

Een studie uit 2013 met 20 deelnemers testte de werkzaamheid van engelwortelolie en zwarte peperolie als aromatherapie behandelingen voor nicotine verslaving. De deelnemers aan het onderzoek waren studenten, personeel of faculteit aan een universiteit in Texas die dagelijks nicotine consumeerde, inclusief rokers of gebruikers van pruimtabak of snuiftabak.

Deelnemers aan het onderzoek inhaleerden druppels etherische oliën op tissuepapier. Hun nicotineverslaving werden getest voorafgaand aan inhalatie —  na inhalatie en enkele minuten daarna. Sommige deelnemers hadden alleen zwarte peperolie, andere hadden engelenolie en weer anderen hadden helemaal geen olie. Er werd ontdekt dat de patiënten met zwarte peperolie het minst verlangde naar een sigaret. Degenen die engelenolie gebruikten, verlangde ook iets minder naar een sigaret in vergelijking met deelnemers die geen essentiële oliën inhaleerden.

Het gebruik van Zwarte peper en Angelica oliën om het verlangen naar nicotine te verminderen

Correct gebruik van etherische oliën van angelica en zwarte peper is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste essentiële oliën. Gelukkig zijn er een aantal verschillende manieren waarop de oliën kunnen worden gebruikt. 

Als je etherische olie van zwarte peper gebruikt, is de beste effectieve toedieningsmethode inhalatie als een damp of een nevel. Dit zal helpen bij het recreëren van de ademhalings-sensaties die samenhangen met het roken van een sigaret. Gebruik hiervoor een kaars, verdamper, geurverspreider of een etherische olie diffuser zoals O'dorLifeGoodsDVSE of dōTERRA. Sommige mensen kiezen er ook voor om meerdere druppels olie op een droge doek te leggen en vervolgens die doek op de vloer onder de douche te leggen.

Welke methode je ook kiest, overweeg om beide hierboven genoemde etherische oliën te combineren voor de meest effectieve combinatie voor het verminderen van nicotinekriebels.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen